About Spin Factory

Den 3 mars 2013 grundades Mad Science Digital. Grundaren Jerry Silfwer hade just lämnat sin roll som COO och partner för Whispr Group, New York. Planen var att bygga en internationell PR-byrå med digital spetskompetens inom content, inbound, growth, viral loops, UIX och SEO.

Men istället för att bygga en byrå fortsatte Jerry att arbeta som konsult. Efter två år valde han att helt överge idén om att bygga en internationell byrå för att istället acceptera sin passion — att agera som individuell rådgivare och att fortsätta utvecklas i konsultrollen. Så 2015 bytte bolaget namn till Spin Factory.

2016 utsåg Cision Scandinavia Jerry till Sveriges inflytelserikaste PR-konsult på webben. 2017 byttes kontoret i centrala Stockholm mot en hemmastudio i Hammarby Sjöstad och all fakturering förflyttades till en extern tjänst. 2018-19 tog Jerry pappaledigt och ägnade sig åt familjen, matlagning, naturfotografering och att skriva om PR och digital utveckling.

Under Covid-19-pandemin ersattes en del föreläsningar och workshops med krishanteringsuppdrag. 2020 gick Jerry in deltid som vd för forskningsbolaget KIX Kommunikationsindex som utvecklat en ny metod för att mäta kommunikation.

Idag konsultar Jerry åt vitt skilda uppdragsgivare inom olika branscher. Från internationella storbolag till hungriga startups. Från privata aktiebolag till stiftelser och offentliga organisationer. Målet är detsamma som det alltid har varit — att hjälpa organisationer att tränga igenom mediebruset och nå ut med sina budskap.

För 2022 är planen att komplettera konsulterbjudandet med PR-kurser via Spin Academy.

För mer om frilansande PR-konsult Jerry Silfwer, skapa kontakt på LinkedIn.